Politika zasebnosti

Kdo smo

Spletno stran e-kmetije.si je mesto ki je nastala kot ideja, da se izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev približa širšemu prebivalstvu. Z opravljenimi nakupi lokalnih in kvalitetnih izdelkov podpirate slovensko kmetijstvo in gospodarstvo, ki je v teh časih še kako pomembno. Ekipa E-kmetije se trudi da bo celoten proces od pridelave izdelkov do vaših domov potekal čim lažje. Lokalnega pridelovalcev z široko ponudbo je v Sloveniji na pretek, zato smo prepričani da je tudi v vaši bližini kdo, ki vam lahko ponudi marsikaj

Kaj vse shranjujemo

Če objavite objavo, komentar ali podobno na katerem koli javnem forumu ali na spletni strani: e-kmetije.si, lahko takšne podatke prebere vsak uporabnik, ki ima dostop do spletnega mesta, in jih uporablja za namene, za katere niti e-kmetije.si niti uporabnik nima nadzora. Za podatke, ki jih posredujete na takšnih forumih ali na spletnem mestu e-kmetije.si, ste v celoti odgovorni. e-kmetije.si brez vašega predhodnega soglasja ne bo objavil nobenega komentarja, izjave ali podobnega.

Analitika

Spletna stran e-kmetije.si uporablja za analitiko vaših podatkov google analytics. Več si lahko preberete na : https://policies.google.com/privacy?hl=en-EU

Spletna stran e-kmetije.si zbira informacije, na primer o tem, kako se storitev uporablja ter kako in katere oznake so razporejene. Te podatke lahko uporabljamo za izboljšanje, vzdrževanje, zaščito in razvoj storitve, kot je opisano v našem pravilniku o zasebnosti, vendar jih brez vašega soglasja ne bomo delili z nobenim drugimi produkti.

Komentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, ter jih prikažemo na obrazcu za komentarje. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Mediji

Če naložite sliko na našo spletno stran e-kmetije.si, se morate izogibati slikam, ki imajo vdelane podatke o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletne strani e.kmetije.si lahko prenesejo podatke o lokaciji od katerekoli slike na spletni strani.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev(npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Vsebina iz drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelana vsebina z drugih spletnih mest se obnaša popolnoma enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno stran.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vgrajujejo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo s to vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaši interakciji z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Potrebna sprememba«.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: info@e-kmetije.si . Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR. Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

E-kmetije.si hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno da imate dostop do našega spletnega mesta. V primeru, da ne želite več prodajalec na strani e-kmetije.si je potrebna odjava, podatke za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu e-kmetije.si blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Pritožbe in vračila

E-kmetije.si ni prodajalec izdelkov ki so prikazani na strani, ampak le posrednik informacij med prodajalci in kupci. Za vse možne pritožbe in vračila izdelkov se je potrebno obrniti na prodajalce, pri katerih je bil nakup izveden in ne na e-kmetije.si. Za vsak nakup ki ga uporabnik opravi z prodajalci, ki so prikazani na strani e-kmetije.si je uporabnik odgovoren sam.